RS KPJ Dato’ Onn Spesialis Tangani Tumor Otak dan Bedah Retina Mata

BATAMCLICK.COM: KPJ Healthcare Berhad (KPJ Healthcare), salah satu penyedia layanan kesehatan terpilih di Malaysia, menggelar Bincang Kesehatan Seputar Saraf Terjepit Bersama Nasabah Allianz Jumat (29/7/2022) Hotel Travelodge, Batam.

Acara tersebut dilaksanakan atas inisiatif KPJ Healthcare, bekerjasama dengan Agensi Allianz BUSS Batam, meliputi rangkaian promosi dan interaksi dan dihadiri oleh kurang lebih 60 orang tamu undangan dari Indonesia dan Malaysia.

Acara ini bertujuan untuk bersilaturahim dan menambah pengetahuan tentang fasilitas dan servis di Rumah Sakit Spesialis (“RS Spesialis”) KPJ Bandar Dato’ Onn, Johor.

Acara tersebut juga dihadiri oleh Dr. Mohd Nazlee Bin Sabran, Dokter Spesialis Bedah Tulang dari RS Spesialis KPJ Bandar Dato’ Onn Johor, Pengurus Ikatan Dokter Indonesia Batam dan Para Senior Leader Allianz Buss Agency Batam.

KPJ Healthcare adalah anak perusahaan dari Johor Corporation (“JCorp”) yang memiliki 28 rangkaian rumah sakit spesialis swasta, dua di Jakarta, Indonesia, satu di Bangladesh dan satu di Thailand.

Di samping itu, KPJ Healthcare memiliki lima Pusat Penjagaan Lanjut Usia yang terletak di Kuala Lumpur, Sabah dan Pahang di Malaysia, serta Brisbane, Australia.

BACA JUGA:   Akhirnya, Kalina Benarkan Cuma Nikah Siri dengan Vicky Prasetyo

Di Wilayah Selatan, KPJ Healthcare memiliki tujuh cabang rumah sakit swasta (RS Spesialis KPJ Johor, RS Spesialis KPJ Puteri, RS Spesialis KPJ Pasir Gudang, RS Spesialis KPJ Bandar Dato’ Onn, RS Spesialis KPJ Kluang, RS Spesialis KPJ Batu Pahat, RS Spesialis KPJ Maharani).

Pusat Keunggulan di RS Spesialis KPJ Bandar Dato’ Onn adalah Orthopedik, dan bedah otak dan leher.

Fasilitas dan layanan yang tersedia di RS Spesialis KPJ Bandar Dato’ Onn antara lain, adalah; Pusat Pemeriksaan Kesehatan Premier (Premier Screening Centre), Laser PLDD (Percutaneous Laser Disc Decompression) yang dikhususkan untuk pasien yang menderita Nyeri Tulang Belakang dan Syaraf Terjepit (Slipped Disc).

Selain itu, RS Spesialis ini juga memiliki teknologi terkini seperti perawatan mata diabetik yakni Mesin Bedah Retina (Vitreo Retinal Surgery Machine).

RS Spesialis ini juga dilengkapi dengan Mesin Bedah Tumor pertama di Wilayah Johor (Zeis Kinevo 900 Robotic Machine) yang dapat mengangkat tumor di dalam kepala/otak dengan lebih presisi.

Kelebihan Grup RS Spesialis KPJ adalah pengalamannya dalam sektor pelayanan kesehatan swasta selama 41 tahun, dengan menyediakan lebih dari 1,900 orang dokter spesialis serta 14,000 orang karyawan.

BACA JUGA:   Spurs Vs MU: Setan Merah Comeback Menang 3-1

RS Spesialis KPJ menyediakan paket pemeriksaan kesehatan yang menarik, untuk para wisatawan medis dari Indonesia.

Ini meliputi penawaran paket pemeriksaan kesehatan umum termasuk gratis hotel satu malam dan transportasi penjemputan dari bandara atau terminal feri, dimulai dari Rp.1,850,000 (anggaran MYR550.00).

Promo ini berlangsung sehingga 31 Desember 2022 di RS Spesialis KPJ Johor, RS Spesialis KPJ Puteri dan RS Spesialis Bandar Dato’ Onn.

Untuk informasi lebih lanjut, silahkan menghubungi Mohd Nur di talian +6017 287 3978 /  e-mel di mohdnur@kpjhealth.com.my atau CV. Kumparan Pratama Jasa,  Andra Kelana di talian +62 812 7750 800 / email di andrasatoe@gmail.com.

Mengenai KPJ Healthcare Berhad

KPJ Healthcare mengendalikan 28 hospital di Malaysia yang terletak di seluruh negara dan juga 2 hospital di Indonesia, 1 di Bangladesh dan 1 di Thailand.  KPJ juga mempunyai 4 Pusat Penjagaan Ambulatori yang terletak di Kuala Lumpur, Pahang, Perak dan Selangor. Dengan sokongan 1,410 pakar perubatan di bawah perkhidmatannya, KPJ Healthcare merawat lebih daripada 2.9 juta pesakit setiap tahun. Sebanyak 19 hospital KPJ telah mendapat akreditasi Persatuan Kualiti Kesihatan Malaysia (MSQH) manakala 4 menerima akreditasi Suruhanjaya Bersama Antarabangsa (JCI).

BACA JUGA:   Krisis Bek, Lazio Menarik Satu Pemain Junior nya

Pada 2022, terdapat 17 Klinik Waqaf An-Nur (KWAN) dan tujuh klinik bergerak di seluruh Malaysia. Lapan daripada Klinik KWAN kami mempunyai akreditasi MSQH, yang memastikan kami menyediakan khidmat penjagaan kesihatan yang berkualiti kepada masyarakat.

KPJ Healthcare juga mengendalikan beberapa pusat penjagaan warga emas dan bantuan hidup di Kuala Lumpur, Sibu, Kuantan dan Kota Kinabalu, yang menyediakan kemudahan penjagaan jangka pendek dan juga jangka panjang. Rangkaian perkhidmatan yang ditawarkan termasuk penjagaan untuk penghuni warga emas, perkhidmatan rehabilitasi dan penjagaan selepas bersalin.

Dalam bidang pendidikan, KPJ Healthcare University College (KPJUC) yang terletak di Negeri Sembilan menawarkan lebih daripada 38 program pengajian, daripada peringkat Asasi kepada PhD.  Usaha tersebut menyokong strategi perkembangan rangkaian hospital KPJ dengan menyediakan kumpulan bakat yang berpengalaman dan terlatih.

KPJ Healthcare adalah sebahagian daripada Indeks Bursa Malaysia FTSE4Good sejak 2016.***